CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

perjantai 15. toukokuuta 2009

Epäwokattu wokki

Täällä laiska kesäloman eilen aloittanut bloggari bloggailee! Tosiaankin sana laiska jos joku kuvaa tämän päivän kokkailujani paremmin kuin mikään muu. Tulin eilen kotikotiini kesäloman viettoon (vielä olisi kuitenkin muutto tehtävänä opiskelukaupunkini asunnosta, en jaksa!) ja olin suunnitellut, että teen tänään itselleni ja äidilleni jotain fiinimpää ruokaa juurikin kesäloman alun kunniaksi. Noh, äidilläni olikin tänään jokin koulutuspäivä eikä hän tullut ruokiksella kotiin syömään, joten valmistinkin ruokaa vain itselleni ja menin kyllä suoraan sieltä, mistä aita on matalin :D Ensimmäistä kertaa ikinä ostin wokvihanneksia säilyketölkissä (ei vedä vertoja pakastewokvihanneksille saatika tuoreille, joista yleensä wokin valmistan!) ja wokpannunkin virkaa toimitti kattila... No tämä minulle sallittakoon "rankan" opiskelutalven jälkeen ;)


Tonnikala"wok"

1 tölkki wokvihanneksia suolaliemessä
1 purkki tonnikalaa vedessä
loraus sweet chili- kastiketta
ripaus rouhittua mustapippuria

Valuta wokvihannekset siivilässä ja huuhtele nopeasti vedellä. Kaada vihannekset kattilaan ja sekoita tonnikala joukkoon. Lorauta mukaan vielä hieman sweet chili- kastiketta, lämmitä hetki hellalla ja tadaa: yksi maailman simppeleimmistä ruuista on valmis!


Ensi kerralla lupaan postata jotain vähän haasteellisempaa :D

lauantai 9. toukokuuta 2009

Sambal oelek-broileri

Kiitokset tämän ruuan ideasta lähtevät taas kerran Ainolle, jonka blogista löydän aina toistaan mielenkiintoisempia ja maukkaampia reseptejä! :) Tein tähän alkuperäiseen ohjeeseen jonkin verran omia muutoksiani, mutta perusajatus säilyi silti samana. Fileistä tuli sambal oelek-chilitahnan ja hunajan liiton ansiosta sopivan tulisia, voisinpa nimittää tuota makua jopa suloisen tuliseksi.


4 broilerinfileetä
6-7 tl sambal oelek-chilitahnaa
6 tl hunajaa
6 tl soijakastiketta
3 tl rypsiöljyä
Provencen mix-yrttimaustetta
ripaus sitruunapippuria


Laita broilerinfileet pakastepussiin. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää broilereiden joukkoon. Kääntele pussia muutamaan kertaan niin, että marinadi sekoittuu tasaisesti ja anna broilereiden maustua yön yli. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Tarjoile broilerit esimerkiksi täysjyväpastan ja vihersalaatin kera.

tiistai 5. toukokuuta 2009

Tomaattinen broilerpasta

Tähän ruokaan sain inspiraation Ainon ohjeesta ja täytyy sanoa, että tuli kyllä kerrassaan ihanaa pastaruokaa! :) Ohjetta muokkailin hieman sen mukaan, mitä aineksia kotona oli käytettävissä, mutta ruuan perusidea säilyi samana.

(Blogger muutti kuvanlaadun ihan huonoksi, höh! No mutta ruuan herkullisuus kompensoi tämänkin asian ;) )

n. 2,5 dl pastaa
4 broilerin rintafileetä
3 pientä punasipulia
paprika
kirsikkatomaatteja
purkillinen säilykeherkkusieniä
0,5 dl ruokakermaa
rypsiöljyä
soijakastiketta
sormisuolaa, Garam-masalaa, kurkumaa

Suikaloi broilerin rintafileet ja anna niiden olla vähän aikaa huoneenlämmössä. Pilko sillä aikaa sipulit ja paprika ja kuullota niitä hetki pannulla rypsiöljyssä ja soijakastikkeessa. Lisää broilersuikaleet. Mausta ja lisää herkkusienet sekä ruokakerma sekaan. Kun pasta on kypsää, valuta se ja sekoita broilerkastike sekä halkaistut kirsikkatomaatit joukkoon. Itse tarjoilin ruuan taas vihersalaatin kera :)

perjantai 1. toukokuuta 2009

Täytetyt munakoisot

Uusi blogituttavuus tarjosi reseptin tähän herkulliseen kasvisruokaan :) Täytetyt munakoisot toivat tosiaan mieleen Italian ihanine makuineen, ja mikäpä olisikaan ollut sopivampaa tähän ihanan aurinkoiseen kevätpäivään! Kirjoitan reseptin tuohon alapuolelle sen mukaan, miten itse valmistin ruuan vaikka aika pitkälti tein sen ihan alkuperäisiä ohjeita noudattaen.

Ohje kahdelle:

2 pienehköä munakoisoa
rypsiöljyä
soijakastiketta
purkillinen tomaattimurskaa
3 valkosipulinkynttä
basilikaa
Provencen mix- yrttimaustetta
mustapippuria
ripaus suolaa
n. 50 g mozzarellajuustoa
n. 50 g fetajuustoa
Halkaise pestyt munakoisot pituussuunnassa kahtia ja laita ne leikkuupinta ylöspäin uunivuokaan. Tee leikkuupintoihin viiltoja, jotka yltävät melkein pohjaan saakka. Sivele rypsiöljystä ja soijakastikkeesta sekoitetulla liemellä ja laita munakoisot uuniin 200 asteeseen noin 20 minuutiksi. Munakoisojen ollessa uunissa laita kattilaan tomaattimurska (jos viitsit, murskasta kannattaa erotella kattilaan pelkästään "tomaatin liha", jottei täytteestä tule liian juoksevaa) ja puserretut valkosipulinkynnet sekä mausteet. Kun seos alkaa kuplia, siirrä se pois levyltä. Ota munakoisot uunista ja koverra niiden liha kattilaan. Murustele sekaan vielä mozzarella- ja fetajuusto. Lusikoi täyte munakoisojen kuoriin ja laita ne uuniin vielä noin viideksitoista minuutiksi.

keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Punasipuli-fetapiirakka

En eilen ehtinytkään postailla tätä piirakkaohjetta, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan :) Tämän piirakan maku oli tosi kiva: feta toi napakkuutta kuullotettujen punasipuleiden pehmeän maun rinnalle, eikä kirsikkatomaattien maukkauttakaan voi koskaan liikaa korostaa, nam! Täytteiden määriä en laita ohjeeseen, koska itsekin heittelin niitä mukaan reilusti "hunttuurilla", eli jokainen laittakoon aineksia oman makunsa mukaan :)

Pohja:
1 dl vettä
½ dl Flora kevyt Culinessea
½ tl suolaa
1 dl kaurahiutaleita
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

Täyte:
punasipuleita silputtuna
tilkka öljyä
fetajuustokuutioita (itse käytin 3% valkosipulilla ja basilikalla maustettuja)
kirsikkatomaatteja
2 dl Flora Kevyt&Paksu 4% ruokakermaa
2 kananmunaa
mustapippuria
suolaa

Mittaa ainekset yllä annetussa järjestyksessä kulhoon ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi taikinaksi. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina siihen. Levitä pienessä tilkassa öljyä kuullottamasi punasipulisilppu pohjan päälle. Murustele fetajuusto ja asettele halkaistut kirsikkatomaatit punasipulien päälle. Kaada täytteen päälle keskenään sekoitettu ruokakerma ja kananmunat (mausta seos mustapippurilla ja ripauksella suolaa). Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia, täyte saa jäädä hiukan löysäksikin.

maanantai 27. huhtikuuta 2009

Persikkainen juustokakku

Äidilleni tuli tänä iltana hänen ystäviään kylään ja minä sain kunnian valmistaa illan tarjoilut :) Toiveena oli sekä jotain makeaa että suolaista, ja lopulta päädyin tekemään persikkaista juustokakkua ja punasipuli-fetapiirakkaa (piirakan ohje luvassa huomenna). Nämä valintani osuivatkin ihan nappiin ja täytyy myöntää, että niiden maku yllätti itsenikin positiivisesti :)

Tämän persikkaisen juustokakun ohje on peräisin Ellien Ideakeittiö- sivustolta, suluissa on reseptiin tekemäni muutokset.


Pohja:
200g Flora leivontamargariinia (150g Flora Kevyt Culinessea)
1 dl sokeria (3/4dl Fruisana- hedelmäsokeria)
2 kananmunaa (1 kananmuna)
3 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
3 kananmunaa
1 dl sokeria (3/4dl Fruisana- hedelmäsokeria)
400 g Crème Bonjour Maustamatonta (maustamatonta Philadelphia 5%- tuorejuustoa)
1 prk persikkaa
0,5 dl sitruunamehua
2 rkl Maizena maissitärkkelystä

Sekoita kaikki pohjan raaka-aineet huoneenlämpöisinä kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Levitä taikina irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja reunoille. Vatkaa täytettä varten kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, sitruunamehu ja maissitärkkelys ja sekoita täyte tasaiseksi. Ripottele kuutioidut persikat pohjan päälle vuokaan ja kaada muu täyte niiden päälle. Paista juustokakkua 200 asteessa uunin alatasolla noin 35-45 minuuttia. Jäähdytä kakku kunnolla ja irrota se vasta sitten vuoasta.

sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Seesaminsiemenillä kuorrutettu lohi

Lupaukseni pitää ja postailutaukoni loppuu :) Tänään oli vuorossa lohta: melko tavallista ruokaa, mutta aina yhtä hyvää! Lohessa on myös se mainio puoli, että siitä voi varioida ihan rajattomasti erilaisia ruokia. Tänään lohi sai kuorrutteen seesaminsiemenistä ja juustosta, nam!



Seesaminsiemenillä kuorrutettu lohi

sopivan kokoinen lohifilee
n. 1 dl seesaminsiemeniä
yhden sitruunan mehu
suolaa
rouhittua mustapippuria
Provencen mix-yrttisekoitusta
juustoraastetta


Laita lohifilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin ja purista sitruunan mehu päälle, anna vetäytyä hetki huoneenlämmössä. Ripottele päälle suolaa, mustapippuria ja yrttisekoitusta. Lisää kalan pinnalle paahtamasi seesaminsiemenet (paahda siemeniä paistinpannulla sen aikaa, että ne "ruskistuvat", mutta varo etteivät ne tummu liikaa, koska silloin ne alkavat helposti maistua palaneilta) ja juustoraaste. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin puolisen tuntia. Tarjoa esimerkiksi pestopastan ja vihersalaatin kera.

Elikä tosi simppeli, mutta sitäkin maistuvampi ruoka taas kerran :) Kuten kuvasta saattaa huomata, UNOHDIN juustoraasteen laittaessani kalan uuniin! Lisäsin juuston siis vasta loppuvaiheessa, jolloin en kerennyt raastamaan sitä vaan yritin murustella sormien välissä pienemmiksi paloiksi, joten juustot ovat sen takia tuollasia sulaneita "klönttejä" :D Itselläni ei siis ollut käytössä juustoraastetta, vaan hyödynsin tähän entisen juuston "kannan". Mutta onneksi tämä episodi ei millään lailla vaikuttanut ruuan herkullisuuteen ;)