Äitini teki sunnuntaina ihanaa riisipuuroa! Riisipuuro on yksinkertaisesti niin hy-vää, ja etenkin äitini tekemänä maailman parasta :) Hän keitteli puuron rasvattomaan maitoon ja lisäsi joukkoon hiukan Oivariinia. Puuro oli ihanan samettista, koska se sai hautua rauhassa. Puuron nautimme perinteisesti sokerin ja kanelin kanssa, nam!
maanantai 29. syyskuuta 2008
Riisipuuro
Lähettänyt Anna klo 17.03 0 kommenttia
Tunnisteet: Puurot, Spesiaalit
lauantai 27. syyskuuta 2008
Omenarahkapiiras
Maku-lehden nettisivuilta bongasin tämän herkullisen omenapiirakkaohjeen. Itse kuitenkin muokkailin ohjetta enemmän omaan makuuni sopivaksi ja hyvin onnistuin. Loppujenlopuksi alkuperäisen ohjeen kanssa ei tainnut täsmätä mikään muu kuin osa pohjan aineksista :D Tätä piirakkaa kehotan ehdottomasti kokeilemaan, oli nimittäin niin namia ja hävisi meilläkin alta aikayksikön parempiin suihin! :) (Sen takia kuvaakaan en ehtinyt ottaa heti piirakan tultua uunista, vaan vasta kahvipöydässä, kun jokainen oli jo lohkaissut itselleen siivun ;) )
Omenarahkapiiras à la Anna
Pohja125 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
1 muna
2 1/2 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
3 tl kanelia
Täyte
3–4 omenaa
1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja
250 g rahkaa
1 prk vaniljajugurttia
2 munaa
Päälle
Mantelilastuja
Vaahdota rasva ja fariinisokeri. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon grahamjauhot, joihin leivinjauhe, kaneli ja kardemumma on sekoitettu. Pingota irtopohjavuokaan leivinpaperi ja painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat viipaleiksi ja asettele ne piiraspohjan päälle. Sekoita kulhossa sokeri ja perunajauhot. Lisää joukkoon vaniljajugurtti, rahka sekä munat. Kaada seos omenoiden päälle vuokaan ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Peitä piiras paistamisen loppuvaiheessa foliolla, niin se ei tummu liikaa.
Lähettänyt Anna klo 11.47 0 kommenttia
Tunnisteet: Leivonnaiset
lauantai 20. syyskuuta 2008
Mantelinen garam masala lohi
"Kunnollista" kalaruokaa pitkästä aikaa, mikä sen parempaa! :) RuokaPirkasta löysin mielenkiintoisen ohjeen garam masala lohesta, jota päätin tänään testata hieman ohjetta soveltaen. Lähinnä vain siis lisäsin kalan päälle mantelilastuja ja mozzarellajuustopaloja, mitä ohjeessa ei mainittu. Ei ehkä aivan vetänyt vertoja aiemmin valmistamalleni ja postaamalleni sitruunaiselle uunilohelle (hei miten saan tuon sanan linkiksi sen reseptiin, auttakaa tietämätöntä!), mutta kokeilemisen arvoinen tämäkin ohje ehdottomasti oli! :)
kirjolohifilee
garam masala-mausteseosta
mantelilastuja
mozzarellajuustoa
Nosta lohifilee uunivuokaan (halutessasi leivinpaperin päälle) nahkapuoli alaspäin. Ripottele garam masalaa tasaisesti fileen pinnalle. Lisää sen jälkeen mantelilastuja ja mozzarellajuustoa haluamasi määrä. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Itse tarjosin kalaa aiemmin postaamani pestopastan (miten saan tuohonkin sen linkin, apua! :D ) ja omenaisen mozzarellasalaatin kanssa.
Lähettänyt Anna klo 16.46 0 kommenttia
Tunnisteet: Kala
keskiviikko 17. syyskuuta 2008
Pippurinen tonnikalasalaatti
Lähettänyt Anna klo 17.46 0 kommenttia
maanantai 15. syyskuuta 2008
Soijarouhemakaronilaatikko
Viikonloppuna ennätin taas pitkästä aikaa tehdä ihan kunnon ruokaruokaa Soijarouhemakaronilaatikko osoitautuikin yhden ihmisen taloudessani menestykseksi, jota tulen tekemään varmasti vielä useaan kertaan jatkossakin. Hyvän maustamisen ansiosta oisin ihan varmasti veikannut syöväni normaalia jauhelihamakaronilaatikkoa, ellen olisi itse ruokaa valmistanut ja ollut tietoinen sen raaka-aineista. Lisäsin ruokaan ekstrana porkkanalohkoja, valkosipulia ja oliiviviipaleita makua ja väriä antamaan. Seuraavasta ohjeesta riittää parille-kolmelle ihmiselle, tai sitten vastaavasti yhdelle henkilölle kahdeksi-kolmeksi päiväksi, kuten omassa tapauksessani.
1 dl soijarouhetta
n. 2,5 dl täysjyväpastaa tai -makaronia
3 porkkanaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä puristettuna tai hienonnettuna
kymmenkunta oliivia viipaloituna
1 kasvisliemikuutio
n. 2,5 dl maitoa
1 (tai 2) kananmunaa
suolaa ja muita mausteita oman maun mukaan
Liota soijarouhetta murskatun kasvisliemikuution kanssa kuumassa vedessä sillä aikaa, kun keität makaronit ja silppuat sipulin, pilkot porkkanan, viipaloit oliivit ja hienonnat valkosipulinkynnet. Lisää puolikypsiksi keitettyjen makaronien joukkoon sipulisilppu, porkkanat, oliivit, valkosipuli ja soijarouhe ja sekoita. Kaada seos uunivuokaan ja kaada päälle munamaito. Paista uunissa 200 asteessa noin 45:stä minuutista tuntiin.
Lähettänyt Anna klo 14.50 2 kommenttia
perjantai 12. syyskuuta 2008
Maitokiisseli
Eilen yliopistolta (opettaja sanoi, ettei yliopistosta saa käyttää nimitystä "koulu", haha!) tultuani ja ennen töihin lähtöäni tein maitokiisseliä jälkiruuaksi. Ei onnistunut aivan yhtä hyvin kuin viime kerralla, mutta kyllä tätäkin ihan mielelläni söin :) Ideahan maitokiisselissä on niinkin perinteinen, että kylmä maito ja perunajauho sekoitetaan keskenään, kiehautetaan ja lisätään sokeria oman maun mukaan. Yleensä olen tottunut syömään maitokiisseliä vadelmien tai vadelmahillon kanssa, mutta nyt jääkaapissani oli sulana mustaviinimarjasurvosta, niin laitoin sitä kiisselin päälle muutaman lusikallisen.
Lähettänyt Anna klo 15.30 0 kommenttia
Tunnisteet: Jälkiruuat
tiistai 9. syyskuuta 2008
Kanasalaatti
Päädyin eilen tekemään tällaista salaattia ennen aerobiciin lähtöäni. Kyytipojaksi pari ruisleipäpalasta ja lasi maitoa, niin hyvin jaksaa jumppailla! Valmistamiseenkaan ei aikaa juuri kulunut, kun ei tarvinnut muuta kuin ruskistaa broilersuikaleet ja sekoittaa ne perusvihersalaatin joukkoon. Helppoa ja hyvää! :)
Lähettänyt Anna klo 16.16 2 kommenttia
sunnuntai 7. syyskuuta 2008
Kasvispiirakka
Lähettänyt Anna klo 15.44 1 kommenttia
Tunnisteet: Suolaiset leivonnaiset
torstai 4. syyskuuta 2008
Namikaurapuuro
Tykkään tuunailla puuroja ja jugurtteja esimerkiksi erilaisilla marjoilla ja hedelmillä. Koska tältä viikolta ei vieläkään ole kummoisia kokkailuja esiteltävänä, ajattelin antaa teille pienen vinkin puuron lisukkeeksi. Nojoo, tätä monet ovat saattaneet kyllä testatakin, mutta banaanilla ja hunajalla jatkettu puuro on vaan jotain niin namia! :)
Eli peruskaurapuuron päälle puolikas tai miksei kokonainenkin banaani ja hunajaa oman maun mukaan. Ihanan makuinen ja terveellinen (kunhan hunajan käyttö pysyy järkevissä rajoissa) aamupala, jolla ainakin itse jaksoin hyvin lounasaikaan asti!
Lähettänyt Anna klo 19.18 6 kommenttia
Tunnisteet: Puurot
tiistai 2. syyskuuta 2008
Lanttukukko
Sunnuntaina muutin äitini ja pikkuveljeni avustuksella Joensuuhun ja maanantaina aloitin yliopisto-opinnot. Tällä viikolla olenkin siis ruokaillut yliopistolla ja aamu- ja iltapalaksi en ole voileipiä ja mysliä kummoisempia jaksanut kokkailla :D Onneksi äitini teki viikonloppuna lanttukukkoa, josta sain ihanan ison siivun mukaani tänne uuteen kotiini. Iltaisinkaan ei siis ole ollut huolen häivää mitä syödä, kun jääkaapissa on ollut maailman parasta lanttukukkoa :) Kiitos siitä äidilleni! Napsaisin pari kuvaa lanttukukosta, harmittaa etten tajunnut kuvata sen tekoprosessia vaihe vaiheelta. Äitini tekee kukon "näppituntumalla", eli hän laittaa taikinaan vettä, vehnä- ja ruisjauhoja sekä suolaa sen verran, että taikina on hyvän tuntuista. Täytteeksi sitten keitettyä lanttua ja naudan palapaistilihaa. Niiiiiiin herkkua!
Lähettänyt Anna klo 20.11 4 kommenttia
Tunnisteet: Liha, Spesiaalit