CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

maanantai 27. huhtikuuta 2009

Persikkainen juustokakku

Äidilleni tuli tänä iltana hänen ystäviään kylään ja minä sain kunnian valmistaa illan tarjoilut :) Toiveena oli sekä jotain makeaa että suolaista, ja lopulta päädyin tekemään persikkaista juustokakkua ja punasipuli-fetapiirakkaa (piirakan ohje luvassa huomenna). Nämä valintani osuivatkin ihan nappiin ja täytyy myöntää, että niiden maku yllätti itsenikin positiivisesti :)

Tämän persikkaisen juustokakun ohje on peräisin Ellien Ideakeittiö- sivustolta, suluissa on reseptiin tekemäni muutokset.


Pohja:
200g Flora leivontamargariinia (150g Flora Kevyt Culinessea)
1 dl sokeria (3/4dl Fruisana- hedelmäsokeria)
2 kananmunaa (1 kananmuna)
3 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
3 kananmunaa
1 dl sokeria (3/4dl Fruisana- hedelmäsokeria)
400 g Crème Bonjour Maustamatonta (maustamatonta Philadelphia 5%- tuorejuustoa)
1 prk persikkaa
0,5 dl sitruunamehua
2 rkl Maizena maissitärkkelystä

Sekoita kaikki pohjan raaka-aineet huoneenlämpöisinä kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Levitä taikina irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja reunoille. Vatkaa täytettä varten kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, sitruunamehu ja maissitärkkelys ja sekoita täyte tasaiseksi. Ripottele kuutioidut persikat pohjan päälle vuokaan ja kaada muu täyte niiden päälle. Paista juustokakkua 200 asteessa uunin alatasolla noin 35-45 minuuttia. Jäähdytä kakku kunnolla ja irrota se vasta sitten vuoasta.

0 kommenttia: