CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Seesaminsiemenillä kuorrutettu lohi

Lupaukseni pitää ja postailutaukoni loppuu :) Tänään oli vuorossa lohta: melko tavallista ruokaa, mutta aina yhtä hyvää! Lohessa on myös se mainio puoli, että siitä voi varioida ihan rajattomasti erilaisia ruokia. Tänään lohi sai kuorrutteen seesaminsiemenistä ja juustosta, nam!



Seesaminsiemenillä kuorrutettu lohi

sopivan kokoinen lohifilee
n. 1 dl seesaminsiemeniä
yhden sitruunan mehu
suolaa
rouhittua mustapippuria
Provencen mix-yrttisekoitusta
juustoraastetta


Laita lohifilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin ja purista sitruunan mehu päälle, anna vetäytyä hetki huoneenlämmössä. Ripottele päälle suolaa, mustapippuria ja yrttisekoitusta. Lisää kalan pinnalle paahtamasi seesaminsiemenet (paahda siemeniä paistinpannulla sen aikaa, että ne "ruskistuvat", mutta varo etteivät ne tummu liikaa, koska silloin ne alkavat helposti maistua palaneilta) ja juustoraaste. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin puolisen tuntia. Tarjoa esimerkiksi pestopastan ja vihersalaatin kera.

Elikä tosi simppeli, mutta sitäkin maistuvampi ruoka taas kerran :) Kuten kuvasta saattaa huomata, UNOHDIN juustoraasteen laittaessani kalan uuniin! Lisäsin juuston siis vasta loppuvaiheessa, jolloin en kerennyt raastamaan sitä vaan yritin murustella sormien välissä pienemmiksi paloiksi, joten juustot ovat sen takia tuollasia sulaneita "klönttejä" :D Itselläni ei siis ollut käytössä juustoraastetta, vaan hyödynsin tähän entisen juuston "kannan". Mutta onneksi tämä episodi ei millään lailla vaikuttanut ruuan herkullisuuteen ;)

0 kommenttia: