CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

lauantai 30. elokuuta 2008

Sitruunainen uunilohi ja pestopasta

Keittokomerossa-blogista löysin aivan ihanan reseptin lohen valmistamiseen! Sitruunan ja lohen yhdistelmästä olen pitänyt aina, ja pestopasta kruunasi tämän herkullisen aterian. Sitruuna maistuu tässä ruuassa mielestäni suloisesti - maku ei ole liian terävä, mutta silti se antaa kalan lempeälle maulle hyvää särmää. Alkuperäisessä ohjeessa lohi oli paistettu pannulla, mutta itse kypsensin sen uunissa. Muuntelin ohjetta hiukan muiltakin osin, mutta ruuan idea pysyi silti samana.



Tässä ohje neljälle ruokailijalle:

4 nahallista lohifilepalaa
2 sitruunaa
mustapippuria
sokeria
suolaa
n. 5 dl täysjväfusilli-pastaa (mikä tahansa pasta käy, itse suosin kuitupitoista)
n. 3 rkl pestoa
Pese ja raasta kummankin sitruunan kuori. Tee lohen nahan alle veitsellä sivuttaisviiltoja siten, että kalaan muodostuu tasku. Täytä filepalojen taskut sitruunankuoriraasteella ja nosta kalat uunivuokaan. Ripottele filepalojen pintaan mustapippuria, sokeria ja suolaa. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoile pestolla maustetun pastan kanssa. Itse tein oheen vielä aivan tavallisen vihersalaatin.

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täälläpäs onkin vaikka mitä herkkuja, mukavan näköinen blogi! :)

Linkitys on ok. Minäkin taidan linkittää blogisi, jotta löydän uudestaan. :)