En eilen ehtinytkään postailla tätä piirakkaohjetta, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan :) Tämän piirakan maku oli tosi kiva: feta toi napakkuutta kuullotettujen punasipuleiden pehmeän maun rinnalle, eikä kirsikkatomaattien maukkauttakaan voi koskaan liikaa korostaa, nam! Täytteiden määriä en laita ohjeeseen, koska itsekin heittelin niitä mukaan reilusti "hunttuurilla", eli jokainen laittakoon aineksia oman makunsa mukaan :)
Pohja:
1 dl vettä
½ dl Flora kevyt Culinessea
½ tl suolaa
1 dl kaurahiutaleita
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Täyte:
punasipuleita silputtuna
tilkka öljyä
fetajuustokuutioita (itse käytin 3% valkosipulilla ja basilikalla maustettuja)
kirsikkatomaatteja
2 dl Flora Kevyt&Paksu 4% ruokakermaa
2 kananmunaa
mustapippuria
suolaa
keskiviikko 29. huhtikuuta 2009
Punasipuli-fetapiirakka
Mittaa ainekset yllä annetussa järjestyksessä kulhoon ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi taikinaksi. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina siihen. Levitä pienessä tilkassa öljyä kuullottamasi punasipulisilppu pohjan päälle. Murustele fetajuusto ja asettele halkaistut kirsikkatomaatit punasipulien päälle. Kaada täytteen päälle keskenään sekoitettu ruokakerma ja kananmunat (mausta seos mustapippurilla ja ripauksella suolaa). Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia, täyte saa jäädä hiukan löysäksikin.
Lähettänyt Anna klo 17.51
Tunnisteet: Suolaiset leivonnaiset
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
0 kommenttia:
Lähetä kommentti