Keräsin pihamme omenapuusta tämän syksyn ensimmäisiä omenia ja perinteisesti tein niistä omenahyveen. Yleensä meillä tehdään omenoiden päälle seos kaurahiutaleista, voisulasta ja sokerista, mutta tällä kertaa käytin sokerin sijasta hunajaa. Oikein makoisaa tuli näinkin! :)
Omenia
2-3 dl kaurahiutaleita
n. 3 rkl hunajaa
Voisulaa sen verran, että seoksesta tulee "kosteaa"
Kanelia oman maun mukaan
Poista omenista siemenkodat ja lohko omenat palasiksi vuuan pohjalle. Sekoita kaurahiutaleet, hunaja, voisula ja kaneli ja levitä seos omenalohkojen päälle. Halutessasi ripottele pinnalle vielä hiukan kanelia. Paista 200 asteessa puolisen tuntia. Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti