CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

lauantai 30. elokuuta 2008

Porkkanakakku

Tänään tein ensimmäistä kertaa porkkanakakkua. Löysin netistä erilaisia ohjeita ja päädyin niitä sitten taas hiukan soveltamaan oman maun mukaiseksi ja lopputulos olikin mitä mainioin :) Tein kakusta kaksikerroksisen, ja kun sulatejuustokuorrutetta ei tullutkaan niin paljon, että siitä olisi riittänyt sekä väliin että kakun päälle tarpeeksi, niin päädyin laittamaan sitä väliin hiukan vähemmän ja lisäämään mehevyyttä tölkillisellä ananasmurskaa. Kakku onnistui erittäin hyvin grahamjauhoilla, jotka myös lisäävät kakun kuitupitoisuutta.




Pohja

3 kananmunaa
n. 5dl porkkanaraastetta
tölkki ananasmurskaa valutettuna
1,5 dl öljyä
1,5 dl ruokosokeria
3 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl suolaa
kanelia maun mukaan (itse laitoin ihan kunnon ropsauksen, antoi hyvän makuvivahteen)

Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa munat, porkkanaraaste, ananasmurska ja öljy keskenään sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muutamassa erässä seokseen. Kaada taikina pellille ja paista sitä uunin alatasolla noin 45 minuuttia (riippuen pohjan paksuudesta ja uunin paistotehosta). Jaa kakkupohja kahteen osaan ja anna niiden jäähtyä hyvin ennen kuorrutteen lisäämistä, ettei kuorrute juoksetu.

Kuorrute

200 g tuorejuustoa
puolikkaan sitruunan puristettu mehu
sokeria maun mukaan
mantelirouhetta
+väkiin tölkillinen ananasmurskaa

Sekoita tuorejuusto, sitruunamehu ja sokeri. Levitä kuorrutetta ohut kerros kakun väliin ja lisää väliin myös ananasmurska. Levitä kuorrutetta paksumpi kerros kakun yläosan päälle ja ripottele sen päälle mantelirouhetta.

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitti kommentista! totta kai saa linkittää!