CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

perjantai 29. elokuuta 2008

Kesäkurpitsasämpylät

Jääkapissamme majaili puolikas kesäkurpitsa ja mietin miten hyödyntäisin sen, kun aiemmin viikolla olin tehnyt toisesta puolikkaasta makoisaa kesäkurpitsa-broilervuokaa. Mieleni teki leipoa sämpylöitä, ja Googlen avulla löysinkin Koti ja keittiö- lehden nettisivuilta herkullisen tuntuisen kesäkurpitsasämpylöiden reseptin. Mieleeni olivat erityisesti ohjeessa käytetyt auringonkukansiemenet, koska tykkään kun sämpylät ovat "rouskuvia" ja niistä saa hyvän suutuntuman. Noudatin alkuperäistä ohjetta melko tarkasti, paitsi juurikin noita auringonkukansiemeniä laitoin reilusti enemmän ja lisäsin rouheutta vielä mantelirouheella. Hyvin maistuivat, vaikka paistoaikaa olisikin voinut vähän pidentää.



5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
3 rkl öljyä
1 dl auringonkukansiemeniä (laitoin noin 2 dl ja lisäksi vielä mantelirouhetta)
5 dl raastettua kesäkurpitsaa
4 dl puolikarkeitaspelttijauhoja (käytin ruisjauhoja)
10 dl täysjyväsämpyläjauhoja (käytin grahamjauhoja)

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, siirappi, öljy, auringonkukansiemenet, kesäkurpitsaraaste ja jauhot vähän kerrallaan. Alusta taikina kimmoisaksi ja kohota sitä liinan alla tunnin ajan.

2. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinaa voimakkaasti, jotta siitä häviävät ilmakuplat. Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele ne tangoiksi. Leikkaa tangot kuuteen osaan ja pyörittele sämpylöiksi.

3. Nosta sämpylät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota niitä vielä puolen tunninajan.
4. Voitele sämpylät maidolla ja ripottele niille auringonkukan-tai kurpitsansiemeniä. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 12 minuutin ajan.

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toki saat linkittää :) Sinullakin kiva blogi, linkitän myös sinut.