CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

lauantai 27. syyskuuta 2008

Omenarahkapiiras

Maku-lehden nettisivuilta bongasin tämän herkullisen omenapiirakkaohjeen. Itse kuitenkin muokkailin ohjetta enemmän omaan makuuni sopivaksi ja hyvin onnistuin. Loppujenlopuksi alkuperäisen ohjeen kanssa ei tainnut täsmätä mikään muu kuin osa pohjan aineksista :D Tätä piirakkaa kehotan ehdottomasti kokeilemaan, oli nimittäin niin namia ja hävisi meilläkin alta aikayksikön parempiin suihin! :) (Sen takia kuvaakaan en ehtinyt ottaa heti piirakan tultua uunista, vaan vasta kahvipöydässä, kun jokainen oli jo lohkaissut itselleen siivun ;) )

Omenarahkapiiras à la Anna

Pohja
125 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
1 muna
2 1/2 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
3 tl kanelia


Täyte
3–4 omenaa
1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja
250 g rahkaa
1 prk vaniljajugurttia
2 munaa


Päälle
Mantelilastuja


Vaahdota rasva ja fariinisokeri. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon grahamjauhot, joihin leivinjauhe, kaneli ja kardemumma on sekoitettu. Pingota irtopohjavuokaan leivinpaperi ja painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat viipaleiksi ja asettele ne piiraspohjan päälle. Sekoita kulhossa sokeri ja perunajauhot. Lisää joukkoon vaniljajugurtti, rahka sekä munat. Kaada seos omenoiden päälle vuokaan ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Peitä piiras paistamisen loppuvaiheessa foliolla, niin se ei tummu liikaa.

0 kommenttia: