CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

maanantai 15. syyskuuta 2008

Soijarouhemakaronilaatikko

Viikonloppuna ennätin taas pitkästä aikaa tehdä ihan kunnon ruokaruokaa Soijarouhemakaronilaatikko osoitautuikin yhden ihmisen taloudessani menestykseksi, jota tulen tekemään varmasti vielä useaan kertaan jatkossakin. Hyvän maustamisen ansiosta oisin ihan varmasti veikannut syöväni normaalia jauhelihamakaronilaatikkoa, ellen olisi itse ruokaa valmistanut ja ollut tietoinen sen raaka-aineista. Lisäsin ruokaan ekstrana porkkanalohkoja, valkosipulia ja oliiviviipaleita makua ja väriä antamaan. Seuraavasta ohjeesta riittää parille-kolmelle ihmiselle, tai sitten vastaavasti yhdelle henkilölle kahdeksi-kolmeksi päiväksi, kuten omassa tapauksessani.



1 dl soijarouhetta
n. 2,5 dl täysjyväpastaa tai -makaronia
3 porkkanaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä puristettuna tai hienonnettuna
kymmenkunta oliivia viipaloituna
1 kasvisliemikuutio
n. 2,5 dl maitoa
1 (tai 2) kananmunaa
suolaa ja muita mausteita oman maun mukaan

Liota soijarouhetta murskatun kasvisliemikuution kanssa kuumassa vedessä sillä aikaa, kun keität makaronit ja silppuat sipulin, pilkot porkkanan, viipaloit oliivit ja hienonnat valkosipulinkynnet. Lisää puolikypsiksi keitettyjen makaronien joukkoon sipulisilppu, porkkanat, oliivit, valkosipuli ja soijarouhe ja sekoita. Kaada seos uunivuokaan ja kaada päälle munamaito. Paista uunissa 200 asteessa noin 45:stä minuutista tuntiin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Soijarouhemakaronilaatikko on mun lempparia :) Se perinteinen jauhelihasta tehty versio on aina ollut lempiruokaani, mutta soijarouheversio ajaa kyllä melkein saman asia, nam. Itseasiassa juuri otin makaronilaatikon uunista ulos, broilerisen tällä kertaa...

Anna kirjoitti...

aino: Joo, ei kyllä paljon eroa "tavallisesta" makaronilaatikosta! Itsekin pähkäilin pitkään, että teenkö ruuan broikusta vai soijarouheesta ja päädyin sitten jälkimmäiseen silkasta kokeilunhalusta :) Ja hyväksi kokeiluksi osoittautuikin!