CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

tiistai 2. syyskuuta 2008

Lanttukukko

Sunnuntaina muutin äitini ja pikkuveljeni avustuksella Joensuuhun ja maanantaina aloitin yliopisto-opinnot. Tällä viikolla olenkin siis ruokaillut yliopistolla ja aamu- ja iltapalaksi en ole voileipiä ja mysliä kummoisempia jaksanut kokkailla :D Onneksi äitini teki viikonloppuna lanttukukkoa, josta sain ihanan ison siivun mukaani tänne uuteen kotiini. Iltaisinkaan ei siis ole ollut huolen häivää mitä syödä, kun jääkaapissa on ollut maailman parasta lanttukukkoa :) Kiitos siitä äidilleni! Napsaisin pari kuvaa lanttukukosta, harmittaa etten tajunnut kuvata sen tekoprosessia vaihe vaiheelta. Äitini tekee kukon "näppituntumalla", eli hän laittaa taikinaan vettä, vehnä- ja ruisjauhoja sekä suolaa sen verran, että taikina on hyvän tuntuista. Täytteeksi sitten keitettyä lanttua ja naudan palapaistilihaa. Niiiiiiin herkkua!






4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minä en ole koskaan maistanut lanttukukkoa, mutta muikkukukkoa kylläkin... Lanttukukko olisikin ehkä enemmän makuuni :)

Onnea uuteen kotiin ja tsemppiä opiskeluihin!

Anna kirjoitti...

aino: Muikkukukkoakin meillä on joskus tehty, mutta se ei ole päässyt läheskään yhtä suureen suosioon perheessämme kuin lanttukukko :) Tsemppiä myös siulle opintoihin!

Anonyymi kirjoitti...

Tuota proteiinijauhetta suosittelen kyllä todellakin suklaan makuisena! :) Saat kyllä linkittää ihan vapaasti, ei haittaa yhtään.. On muuten mukavan pirteän värinen blogipohja siulla!

Anna kirjoitti...

insanity: Okei, otan sen kyllä vielä joskus kokeiluun :) Kiitos, halusin näin syksyä kohti jotain pirtsakkaa :)