CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

torstai 16. lokakuuta 2008

Omppuisia kuulumisia ja Kahvi-Kaisan omenapiirakkaa

Viime perjantaina keräsin mahdollisia pakkasöitä silmälläpitäen pihamme omenapuista kaikki omenat. Omppuja kertyi monta säkillistä, ja nyt meinaa melkein olla ongelma, että mitä ihmettä niille kaikille tekisin :D Omenapiirakkaa olen tehnyt jo muutamaan otteeseen, kuivatut omenaviipaleet ovat tekeytymässä, omenaista broilerkastikettakin kokkailin (postaus luvassa myöhemmin) ja hilloa olisi tarkotus tehdä viikonloppuna. Omppujen hyödyntämisvinkkejä otan siis ilomielin vastaan! ;)

Hedelmäpommi-blogista löysin taannoin houkuttelevan reseptin hiukan erilaiseen omenapiirakkaan. Tämä resepti oli ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, suosittelen! :)


Kahvi-Kaisan omenapiirakka (resepti suoraan Hedelmäpommi-blogista)
4 omenaa
1 rkl fariinisokeria
2 dl vahvaa kahvia
Pohja
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
100 g kermaviiliä
2-3 rkl vahvaa kahvia (voi ottaa omenoiden maustumisliemestä)
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Päälle
100 g kermaviiliä
1 kananmuna
½ dl vahvaa kahvia (voi ottaa omenoiden maustumisliemestä)
¾ dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria

Kuori ja viipaloi omenat (kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria). Mittaa fariinisokeri ja kahvi kulhoon. Lisää omenaviipaleet ja anna maustua noin puoli tuntia.
Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka tai leikkaa irtopohjavuoan pohjan kokoinen pala leivinpaperista ja jauhota reunat. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten. Lisää kermaviili, kahvi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina esim. lusikan avulla tasaisesti vuokaan. Nostele maustuneet omenaviipaleet liemestä pohjan päälle järjestykseen. Paista piirakkaa 200 asteessa 20 minuuttia. Sekoita kermaviili, muna, kahvi, fariinisokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos omenoiden päälle ja paista vielä noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on hyytynyt.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heh hei, olin ihan muuta etsimässä ja tuli tämä ohjeesi vastaan. Ajattelin että juu minäkin olen tehnyt tuota, ai tässäkin on käytetty pohjataikinaan tuota kermaviiliä ja kahvia... hetkonen, tämähän on minun kirjoittama. Repesin :D.

Hyvä että lopputulos miellytti ja maistui! Näyttääkin kieltämättä todella mehevältä.

Anna kirjoitti...

Heheh :D Olisin laittanut ehdottomasti linkin blogiisi tämän reseptin yhteydessä, mutta en osaa laittaa linkittää tekstiä :/ Tämä oli kyllä ehdottomasti yksi parhaimmista minkäänlaisista ompputekeleistä ikinä :)

Anna kirjoitti...

Siis en osaa linkittää tekstiä.. Enkä näköjään osaa suomen kieltäkään ;)

La fille du vent kirjoitti...

Heippa!

Meillä oli kanssa ongelmia valtavan omenasadon käytön kanssa. Veimme siitä osan mehustamoon, ja tuloksena on aivan erinomaisen makuista (hieman puolueellinen mielipide, hih) omenamehua. Mehustamoissa mehu voidaan myös pastöroida, jolloin se säilyy aika pitkään, kunhan säilyttää viileässä ja pimeässä. Vein itse viimeksi valtavan Ikean sinisen kassillisen ja yhden sangollisen omenoita, joista tuli yhteensä 16 pulloa mehua. Hinta oli 37 €, eli ei kovin paha hinta.

Anna kirjoitti...

zucchini: Meillä ei oikein tuo mehu tee kauppaansa :/ Sen lisäksi saimme jo tuttavaperheeltämme ison kanisterin omenamehua. Muuten kyllä mehustus on tosi hyvä idea, jos tykkää juoda mehuja ja onhan varmasti omista ompuista tehty mehu montamonta kertaa terveellisempää ja "luomumpaa", kuin kaupasta ostettu :)