CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

maanantai 27. lokakuuta 2008

Punajuurisämpylät

Ajatus punajuurisämpylöiden tekemisestä oli muhinut mielessäni jo jonkin aikaa, kunnes eilen päätin tarttua tuumasta toimeen. Mikä olisikaan ollut sen parempaa puuhaa sadepäivänä kuin leipominen! :) Punajuuresta innostuttuani valmistin lisäksi vielä punajuuri-omena (yllätys yllätys ;) )-porkkanasosekeittoa, josta postaus tuonnempana. Punajuuri ei kovin paljon sämpylöissä maistu, mutta väriä se antaa sitten senkin edestä, suosittelen kokeilemaan! Uskon, että esimerkiksi lapsille nämä sämpyät tekisivät hyvin kauppansa jo pelkästään hauskan värinsä vuoksi :)


5 dl punajuurien keitinvettä
1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
3-4 punajuurta keitettynä soseutettuna
n. 10 dl jauhoja (itse käytin sekä graham- että täysjyvävehnäjauhoja)
n. 2 dl kaurahiutaleita
auringonkukansiemeniä

Kuori ja lohko punajuuret. Keitä ne kypsiksi ja soseuta sauvasekoittimella, muista ottaa keitinvesi talteen. Sekoita kulhossa hiiva, suola, punajuurisose, kaurahiutaleet, auringonkukansiemenet sekä kädenlämpöiseksi jäähtynyt punajuurien keitinvesi. Lisää jauhoja ja alusta taikinaa kunnes se irtoaa hyvin kädestä ja kulhosta. Kohota taikinaa lämpimässä noin 30 minuuttia. Leivo taikina sämpylöiksi ja anna niiden kohota vielä hetki ennen uuniin laittamista. Paista sämpylöitä 225 asteessa noin 15 minuuttia.

0 kommenttia: