CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Pestolla ja aurajuustolla kuorrutettu uunilohi uuniperunoiden kera

I-h-a-n-a-a! Tässä taas yksi ruoka, jota voisin syödä ihan kuinka paljon tahansa :) Pesto ja aurajuusto käyvät lohen kanssa kuin "nyrkki silmään". Voin taata, että tämä ruoka maistuu kaikille, jotka vähänkään peston ja aurajuuston mausta pitävät. Yksinkertaisuudessaan tämä ruoka on vieläpä tosi helppo tehdä, mutta menee myös hiukan paremmasta kuin tavallisesta arkiruuasta. Hyvin maustettujen uuniperunoiden sekä salaatin kanssa tässä on kyllä yksi mainioimmista aterioista, mitä tiedän! Pahoittelen allaolevan kuvan laatua, tämä ruoka olisi kyllä ansainnut arvoisensa kuvan...


Pestolla ja aurajuustolla kuorrutettu uunilohi

Kirjolohifilee
Ripsaus suolaa
Pestoa
Aurajuustoa

Laita kirjolohifilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileen pintaan hyvin, hyvin varovasti suolaa, koska aurajuusto on itsessään melko suolaista. Kypsennä kalaa uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia ja levitä sen jälkeen fileelle pesto. Murustele peston päälle haluamasi määrä aurajuustoa ja laita kala uuniin vielä noin 15 minuutiksi.

Uuniperunat varmasti jokainen osaa tehdä ja maustaa haluamallaan tavalla. Itse laitoin kuoritut ja lohkoiksi paloitellut perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja lorautin niiden päälle rypsiöljyä ja reilusti perunamaustetta. Sitten vain uuniin vaikka samaan aikaan kalan kanssa!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Slurps, nam :) Tosi ihanan näköistä, heti tulin kurkkimaan tekemääsi lohta! Mä oon tehny lohta pestokuorrutuksella (löytyy myös blogistani), mutta aurajuustoa en ole ikinä lohen kanssa kokeillutkaan... Täytyy muistaa tämä vinkki, kun seuraavan kerran teen lohesta jotain.

Anna kirjoitti...

Aino: Uskon, että on hyvää myös pelkän peston kanssa :) Aurajuusto antoi kyllä sellaisen loppusilauksen tälle ruualle, että namnam :p