CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

perjantai 21. marraskuuta 2008

Juustoinen broileri-bataatti-perunavuoka

Sarjassamme nimeltään monimutkainen ruoka, mutta valmistus sitäkin yksinkertaisempi ja lopputulos ihanan maukas! :) Tämän reseptin kehittelin itse, kun teki mieli broileria jollain muulla lailla kuin perinteisesti riisien kera. Lopputulokseen olin tyytyväinen ja niin olivat myös kanssasyöjäni. Bataatti oli meille kaikille vielä melko uusi tuttavuus, mutta ehdottomasti hyvä sellainen. Sen jännä makea maku sopi tähän ruokaan erityisen hyvin.


Juustoinen broileri-bataatti-perunavuoka

n. 4 kpl maustamattomia broilerin fileitä
2 isoa bataattia
2-3 isoa perunaa
yrttimaustesekoitusta
rypsiöljyä
siirappia
soijakastiketta
sinihomejuustoa
juustoraastetta

Kuori ja lohko bataatit sekä perunat melko pieniksi lohkoiksi ja laita ne uunivuokaan. Lorauta päälle rypsiöljyä, soijakastiketta ja siirappia "sopiva" määrä. (Itse laitoin melko runsaat loraukset noita kaikkia.) Ripottele lohkojen päälle yrttimausteseosta ja sekoittele lohkoja uunivuoassa, jotta ainekset sekoittuvat keskenään ja perunat ja bataatit saavat tasaisesti makua. Laita uuni päälle 200 asteeseen ja vuoka uuniin. Kypsennä, kunnes bataatit ja perunat ovat pehmeitä. Bataatti- ja perunalohkojen kypsyessä suikaloi broilerinfileet ja ruskista ne pannulla. Ruskistamisen loppuvaiheessa lisää aurajuustoa haluamasi määrä pannulle ja anna sen sulaa broilerfileiden pintaan. Lisää ja sekoita broilerit samaan uunivuokaan bataatti- ja perunlohkojen kanssa ja ripottele päälle juustoraastetta. Pidä vuokaa uunissa vielä noin puolisen tuntia ja tarjoile.

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Todella kauniin näköistä ruokaa ja ihanat aineet, tänne asti tulee ihana tuoksu! :)