CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

lauantai 1. marraskuuta 2008

Operaatio kuivatut omenat

Omenien hydyntäminen sen kuin jatkuu vaan, tällä kertaa kuivauksen muodossa. Tämä taitaa olla jo kolmas kuivaussatsini tänä syksynä eli siitä voi päätellä, etteivät omput hullumman makuisia ole näinkään. Kesällä maistoin ensimmäistä kertaa kuivattuja omenalastuja ja niihin ihastuneena päätin kokeilla omppujen kuivaamista itse. Kaupan omppu"sipsit" olivat nekin hyviä, mutta voin sanoa, että oman puun ompuista itse tehdyt voittavat ne kuitenkin mennen tullen! Ehkä nämä itse kuivaamani eivät ole aivan yhtä rapsakoita kuin kaupasta saatavat, ne ovat ehkä enemmänkin "vaahtokarkkimaisia". Nam!


Omenat juuri kuivumaan laitettuani...

Pese omenat, älä kuori jos käytät kotimaisia. Ota omenaporalla siemenkota irti ja leikkaa omppu haluamasi paksuisiksi siivuiksi kuitenkin maksimissaan noin sentin paksuisiksi. Viritä omenat kuivumaan sopivaan paikkaan, itse laitoin ne pyykinkuivaustelineeseen. Kuivaustilan lämpötilasta riippuen kuivata omppuja sen aikaa, kunnes ne ovat selvästi käpristyneet tai muuten maistuvat sopivilta suussasi. Itselläni lämpimässä kylyhuoneessa omput kuivahtavat sopivasti noin parissa-kolmessa vuorokaudessa.
...ja kolmen vuorokauden kuluttua :D

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mäkin kuivasin omenoita! Hyviä ja terveellisiä talvella napostella... :)

Anna kirjoitti...

kyökkipiika kati: Sanopa muuta! Vievät kyllä makeannälän nopeasti ja terveellisesti! :)