Tämän Limepippuri-blogista bongaamani mustaviinimarjatortun (siellä mustikkatorttu) tekemisestä on kulunut jo jokunen tovi, mutta postausta en siitä näköjään vielä ollutkaan tehnyt. Torttu oli ihan kokeilemisen arvoista, viinimarjat painuivat jännästi vuuan pohjalle jättäen tortun pintaan hauskoja kuvioita. Tortun kanssa on ehdottomasti tarjottava vaniljakastiketta, -vaahtoa tai -jäätelöä, muuten suutuntuma jäisi liian kuivakaksi.
Mustaviinimarjatorttu
2 munaa
3/4 dl sokeria
2 rkl kiehuvaa vettä
1 dl perunajauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3-4 dl mustaviinimarjoja
Voitele ja jauhota noin yhden litran vetoinen pyöreä vuoka. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon kiehuva vesi. Jatka vatkaamista vielä noin 5 minuuttia. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut peruna- ja vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita taikina tasaiseksi, kaada vuokaan ja ripottele päälle mustaviinimarjat. Kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa puolisen tuntia. Tarjoile esimerkiksi vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
lauantai 15. marraskuuta 2008
Mustaviinimarjatorttu
Lähettänyt Anna klo 7.46
Tunnisteet: Leivonnaiset, Marjat
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
0 kommenttia:
Lähetä kommentti