CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

maanantai 10. marraskuuta 2008

Punajuuri-porkkana-omenasosekeitto

Tätä keittoa tein muutama viikko sitten idealla "mitä jääkaapista löytyy". Kannatti testata, tämä juures-vihannes-hedelmä-yhdistelmä oli mainio :) Huomatkaa taas, että omenia saa kyllä hyvällä mielikuvituksella upotettua vähän sinne sun tänne, kun niitä kerta pitää saada käytettyä pois etteivät jää pilaantumaan.

Pakko tähän loppuun kertoa vielä, että olin viikonloppuna häissä, jotka pidettiin Helsingissä hotelli Kämpissä. Voitte uskoa, etten varmaan vähään aikaan tule syömään yhtä hienosti kuin kyseisissä juhlissa. Vau, nam ja kiitos! :)

Punajuuri-porkkana-omenasosekeitto

5 punajuurta
5 porkkanaa
5 kotimaista omenaa
maitoa
inkivääriä
rosmariinia
mustapippuria
suolaa

Kuori punajuuret ja porkkanat ja pesaise omenat. Lohko ne kaikki pieniksi ja keitä siihen saakka, kunnes lohkot ovat tarpeeksi pehmeitä soseutettaviksi. Lisää keittämisen loppuvaiheessa kattilaan myös pieni pala inkivääriä. Kun lohkot ovat tarpeeksi pehmeitä, kaada keitinvesi kattilasta, mutta ota se talteen. Soseuta punajuuri-, porkkana- ja omenalohkot sekä inkiväärin palanen keskenään. Lisää soseeseen keitinvettä ja maitoa (kerma käy myös) sen verran, että saat keitosta haluamasi paksuista. Mausta rosmariinilla, mustapippurilla ja suolalla.

1 kommenttia:

Nelle kirjoitti...

tulin ensivisiitille linkkien kautta - päivittelen tässä linkkilistaa ja linkkasin sinutkin. Tervetuloa muuten osallistumaan maaliskuun ruokahaasteeseen!